[SlideDeck id=115]Een rijschool uitzoeken doe je niet zomaar. Vaak ga je naar de rijschool waar je vrienden, vriendinnen, vader of moeder gelest heeft. Natuurlijk is het goed om gebruik te maken van hun ervaringen.

Maar toch een paar punten waar je zeker op moet letten als je de beslissing hebt genomen om rijlessen te gaan volgen.

– De duurste is niet altijd de beste, de beste is meestal niet de goedkoopste

Ik werk samen met een andere rijschoolhouder uit de streek. Hierdoor zijn wij flexibel in het geval dat één van onze auto’s onverhoopt uitvalt. Regelmatig ruilen we voor een enkele les van leerling zodat een evaluatie van de vooruitgang in het leerproces gemaakt kan worden.

– Uitvallen van een rijles

Zeg je bij ons je rijles min. 24 uur van te voren af dan wordt de les NIET in rekening gebracht. Wij doen er alles aan om de gemaakte afspraken doorgang te laten vinden, mochten WIJ de afspraak afzeggen dan vervalt de gemaakte afspraak en hoef JIJ die natuurlijk niet te betalen

– Structuur van de lessen

De opbouw van de rijlessen is van makkelijk naar moeilijk. De ene leerling heeft nu eenmaal net iets meer aanleg voor autorijden en verkeersinzicht dan een andere leerling. Omdat je altijd dezelfde rijinstructeur hebt is ook dit een soepel proces.

– Instructiekaart

Alle lessen worden bijgehouden op een instructiekaart. Zodat leerling en instructeur weten welke onderdelen van de rijopleiding al behandeld zijn en goed gaan en welke punten meer aandacht nodig.

– Tussentijdse toets

Bij ons bestaat ook de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen. Deze toets is bedoeld om alvast aan het examen te snuffelen. Het is een rijtest die verloopt als een echt examen en geeft je de mogelijkheid om alvast aan het examengevoel te wennen. Onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen